#transformation

Bedrijf actief in handel van huishoudelijke apparatuur

Vraagstuk:

Dit familiebedrijf in handel van huishoudelijke apparaten heeft een forse groei doorgemaakt als gevolg van een gewijzigde verkoopstrategie en de groei in de online propositie. De onderneming heeft een omzet van ca. €25m in huishoudelijke apparaten zoals airco’s, ventilatoren en keukenapparatuur, waarvan de sourcing van producten bijna volledig in China werd gedaan. Door de verstoring in deze keten (o.a. prijsstijgingen en verlengde lead times) en de beperkte mogelijkheid gestegen prijzen door te leggen aan haar afnemers daalde het rendement van de organisatie. Door de seizoensinvloeden van haar producten ontstonden piekmomenten in voorraad- en debiteurenopbouw. Door de relatieve onbekendheid van de organisatie met asset-based financing ontstonden onverwachte tekorten op haar kredietfaciliteit. De onderneming wenste haar financiële forecast model te verbeteren teneinde een betere invulling te kunnen geven aan de asset-based faciliteit.

Oplossing:

Beaufort heeft de onderneming geholpen door een geïntegreerd model op te stellen welke is opgebouwd uit diverse inputs vanuit de administratie, de aannames te verfijnen en de juiste doorrekening van cash flows te implementeren. Op basis daarvan heeft de bank haar faciliteiten gecontinueerd.

Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen

"Professionaliseren van het financiële forecast model van een nationale speler op het gebied van huishoudelijke apparaten"