#BLOG

Thomas van Dommelen sluit zich aan bij Beaufort

Utrecht, januari 2023

Beaufort heeft zijn team versterkt met Thomas van Dommelen. Als consultant gaat Van Dommelen verder vorm geven aan de groei van het strategisch en financieel adviesbureau. “Ik zocht een uitdagend bedrijf met een leuk team dat aansloot bij mijn ambitie en passie als data scientist.”

“Ik denk al volop na hoe ik projecten en automatisering aan kan pakken binnen het bedrijf” – Thomas van Dommelen, consultant.

Met Van Dommelen haalt Beaufort een professional in huis met kennis van data science. De consultant maakt de overstap vanuit het Madrileense adviesbureau Management Solutions, waar hij in het najaar van 2021 zijn professionele loopbaan aftrapte.

Daarvoor voltooide Van Dommelen de bachelor Business Analytics aan de VU Amsterdam, gevolgd door een dubbele master aan Polytech Nice Sophia (Applied Mathematics in Machine Learning) en de Universidad Politécnica de Madrid (Digital Innovation).

“Beaufort groeit hard en is voortdurend op zoek naar uitbreiding van het team met toptalent. Met de komst van Thomas geeft Beaufort hieraan verder invulling”, aldus Jan Janssen, senior partner van Beaufort. “Thomas heeft bovendien een achtergrond op het gebied van digitalisering, hetgeen in lijn ligt met de strategische richting van Beaufort.”

Met deze strategische richting doelt Janssen op de toenemende verschuiving van organisaties naar datagedreven werken. Als expert op dit gebied begrijpt Van Dommelen die trend maar al te goed.

“Om ons heen is data in alle vormen en op alle manieren te vinden, doorgaans hebben bedrijven data klaarstaan die niet gebruikt wordt”, geeft hij aan. “Uit deze data kunnen analyses en inzichten gehaald worden die niet voor de hand liggen. Daarnaast is het mogelijk om de data te gebruiken om voorspellingen te doen aan de hand van machine learning.”

Voor talloze organisaties is hier nog een wereld te winnen, stelt Van Dommelen. “Ik denk dat er heel veel kansen en mogelijkheden liggen voor de klanten van Beaufort die op dit moment nog niet gegrepen worden.”

“Vanuit Beaufort zetten we hier enorme stappen in waardoor inzicht in het verdienmodel van onze klanten sneller inzichtelijk kan worden gemaakt en dientengevolge de resultaten snel kunnen worden verbeterd.”

Eigen ideeën toepassen

Ook voor zichzelf ziet Van Dommelen bij Beaufort mooie kansen. “Wat mij enorm aanspreekt is de ruimte en mogelijkheid die ik hier krijg om niet alleen te groeien als consultant in ingewikkelde projecten in herstructurering en vastgoed, maar ook om mijn eigen ideeën en ervaring als data scientist toe te passen binnen deze wereld.”

Daar is hij dan ook direct mee aan de slag gegaan. “Ik denk al volop na hoe ik projecten en automatisering aan kan pakken binnen het bedrijf.”

Met zijn eerste maand achter de rug, kan hij inmiddels terugkijken op een vliegende start. “De afgelopen weken heb ik enorm veel geleerd in financieel modelleren binnen herstructurering. En ik ben positief verrast over de collegialiteit, gedrevenheid en passie die iedereen bij Beaufort heeft in het werk.”

Beaufort werd in 2013 opgericht. Het bureau richt zich op strategische en financiële vraagstukken (consulting, debt advisory en management) in zes sectoren: zorg, vastgoed, bouw, industrie, transport & logistiek en de zakelijke dienstverlening.

Lees het hele artikel op Consultancy.nl

Interesse in een persoonlijk gesprek?

Vind de contactgegevens van het team van Beaufort op de teampagina!